in

Aaddd Beauty lifestyle flagship store // Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

Project Status: Built

Year: 2021

Size: 0 sqft – 1000 sqft

Budget: 500K – 1M

Text description provided by the architects.

SLT is commissioned by aaddd to design its first offline store in Shanghai BFC Bund financial center. As a collection store of beauty cosmetics lifestyle, aaddd starts from beauty cosmetics but goes beyond it. Aaddd delivers unique life concepts with niche styles, inspiring young consumers to explore beauty and express themselves.In this design, SLT takes “cloud” as the dimension quadrant of the overall concept.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

The softness and uncertainty of the cloud are extracted as design elements to convey a quiet and warm spatial atmosphere. At the same time, the free stretch curves and elegant colors in the space express the diversity of beauty in a concrete and immersive way.aaddd is located in the hinterland of B1 floor in the southern district of BFC.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

Through the planning and integration of the original space, aaddd is divided into two areas as a whole: aaddd Essential Selection Area and Main Selection Area. Inside Main Selection Area there are “Cloud” Installation Area and Rest Area.The overall color scheme of aaddd is based on warm pink beige, with warm tones of lime green, red tea orange and emerald blue.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

Down from the escalator, the cozy atmosphere of the open store is separated from the surrounding cold and light environment, enhancing the aesthetic recognition of the brand at first sight.

Inside the Main Selection Area, the curvy design of main platforms are dotted in the interior zone, weakening the depth experience of the space in the parallel direction.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

The different use of Faux Finish creates various textures of different materials. The bouncing colors and the collision of marble lines convey the sense of rhythm and hierarchy of beauty in tiny places. The elegant lines on the horizontal direction draw visitors’ attention to the arch of the distant metope with symmetry and regularity.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

In the simple language of geometric composition, a peaceful and light atmosphere permeates the whole space.Under the multi-angle lighting, the edges of the central curved display table create overlapping shadows of different depths on the ground. In the space, outlines combined with the virtual and the real set off each other under the contrast of the light, and change the form accordingly.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

The fleeting and erratic aesthetic qualities of “clouds” are interpreted through the dual dimensions of light and shadow.

The partition of the Rest Area adopts the arch form in western style, and therepeated use of the same elements in the space creates the effect of stackedframe scenes. While in the rest space, the use of mirror material blurred theboundary between physical space and virtual space, the depth of field isinfinite, attractive.In the “Cloud”Installation Area, the green curved wall at the entrance gently wraps the space.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

The “Cloud” installation embedded in the wall interprets the fleeting movement of the “cloud” with irregular solidified shapes. At the same time, the mirror “cloud” in the public area serves as the visual focus and guides the spatial partition, delivering the “stretch” aesthetics.aaddd Essential Selection Area is a relatively independent zore.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

On the one hand, the opening of aaddd Essential Selection Area is to adapt to the great width of the floor, attract visitors from different directions, and make full use of site conditions; On the other hand, it aims to create an online and offline selection category area and pop-up store that can cooperate with specific brands in the future.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

Through the curving folds of the wall, the space is divided into 5 relatively independent beauty tables to replace the window display of the traditional shop facade. The mirror settings meet the functional needs of makeup adjust or makeup test. At the same time, the flexible lighting of the area can also assist the diversified scene needs of the brand.

In terms of the overall choice of light, SLT tests different colors and color temperatures, and finally adopts warm tone light as aaddd’s main light tone.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

Contrary to the tension created by the use of cold light source in traditional beauty shops, the overall space of aaddd extends a warm and pleasant temperament, which reduces the aesthetic distance with customers and sets off an immersive atmosphere with a sense of story.

Cloudy Island captures the fragile and changeable “cloud” into the jungle of urban life, creating a soft and dreamy “island” with combined effect of colors, lines and lights.

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

Aaddd provides a temporary stop for the mind-burdened urban residents due to the fast pace of life. The space becomes a transitional container, which maps people’s mood; At the same time, the space has also become an inspiring place to stimulate individuals’ pursuit of aesthetics and yearning for quality life, which also echoes the brand concept of aaddd — release tension and find “beauty”..

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

Aaddd Beauty lifestyle flagship store Gallery

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

© Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd

The post Aaddd Beauty lifestyle flagship store // Studiolite(SLT) Design Consultants Ltd appeared first on Journal.

Read more: architizer.com

What do you think?

50 Points
Upvote Downvote

Written by mettablog

WHO says no evidence healthy children, adolescents need COVID-19 boosters

A Modern Guide to Resetting Your Mind + Space for 2022